II etap I Know America 2018

Jędrek Godlewski, 5 grudnia 2017 (13:35)
Startuje II etap I Know America 2018. W tym roku do konkursu zarejestrowały się 1383 osoby, z czego test rozwiązało niemal 900. Do kolejnej rundy przeszło 60 uczestników z najlepszymi wynikami. W tym roku kwalifikowało minimum 60 punktów.

Teraz czas na trudniejsze zadanie. Uczestnicy II etapu napiszą esej na jeden z piętnastu tematów przygotowanych przez wykładowców Ośrodka Studiów Amerykańskich UW. Wśród tegorocznych zagadnień sporo czytania. Pytamy o najnowsze reportaże dotyczące amerykańskiego Południa oraz interioru, jak i klasykę literatury. Coś dla siebie znajdą też fani sportu, seriali oraz słynnych muscle cars. Nie brakuje również tematów odwołujących się do polityki, a w szczególności Prezydenta Donalda Trumpa.

Zgodnie z harmonogramem uczestnicy mogą przesyłać eseje do 07.01.2018 r. do godz. 23:59 na stronę knowamerica.pl, a do 08.01.2018 r. muszą przesłać do Fundacji wydrukowane kopie pocztą tradycyjną.