Fundacja Wspomagania Wsi ogłasza nowy nabór na warsztaty szkoleniowe

Zapraszamy na nasze cykliczne warsztaty!

Od początku swojego istnienia Fundacja Wspomagania Wsi prowadzi szkolenia i warsztaty dla mieszkańców z obszarów wiejskich. Regularnie od 2005 roku Fundacja merytorycznie wspiera członków lokalnych organizacji wiejskich w ich społecznej działalności. Celem tego programu jest wspieranie aktywnych społecznie osób ze wsi i małych miasteczek, poprzez podnoszenie ich umiejętności planowania i realizacji projektów na rzecz własnych społeczności.Obecnie zapraszamy lokalnych liderów z obszarów wiejskich (i z miasteczek do 6000 mieszkańców) na cztery warsztaty, które odbywają się w Łowiczu (woj.mazowieckie). Warsztaty organizowane są cyklicznie, a nabór na nie ogłaszany jest co kwartał.

Łącznie od 2005 r. do końca 2015 r. w 165 warsztatach w  Łowiczu uczestniczyło 3 635 osób, przedstawicieli 2 069 organizacji.

Lista warsztatów:

Warsztat KOMUNIKACJA W SPOŁECZNOŚCI LOKALNEJ - więcej informacji

Data warsztatu Termin zamknięcia naboru uczestników
25-28 maja 2017r. 11 kwietnia 2017r.

Warsztat PLANOWANIE i REALIZACJA PROJEKTÓW SPOŁECZNYCH i PARTNERSTW - więcej informacji

Data warsztatu Termin zamknięcia naboru uczestników
8-11 czerwca 2017r. 4 maja 2017r.

Warsztat PROJEKT. I CO DALEJ? - nabór na warsztat ogłoszony zostanie w lutym 2017r. Więcej informacji

16-19 marca 2017 r. brak miejsc

Szkolenie KSIĘGOWO-PRAWNE PODSTAWY ZARZĄDZANIA WIEJSKĄ ORGANIZACJĄ POZARZĄDOWĄ -  nabór ogłoszony zostanie w maju 2017r. Więcej informacji

30 marca - 2 kwietnia brak miejsc

Fundacja Wspomagania Wsi pokrywa koszty udziału w warsztatach takie jak: noclegi, posiłki i materiały dydaktyczne. Fundacja nie pokrywa kosztów podróży.

Warsztaty organizowane są cyklicznie, a nabór na nie ogłaszany jest co kwartał.

Zapraszamy również do dołączenia do grupy dyskusyjnej uczestników warsztatów w Łowiczu na portalu społecznościowym Facebook.
Dodatkowych informacji udziela:
Monika Słotwińska-Łychota