Poszukujemy osoby do pracy w zespole programów mikropożyczkowych

Jędrek Godlewski, 10 czerwca 2021 (15:10)
Fundacja Wspomagania Wsi poszukuje osoby do pracy w liczącym pięć osób zespole programu Mikropożyczki FWW.  Fundacja wspiera mikro-przedsiębiorców na obszarach wiejskich poprzez  udzielanie pożyczek ze środków własnych oraz z programów europejskich.

Oprócz tego Fundacja prowadzi szereg innych działań, informacje o nich znajdują się tu: http://fundacjawspomaganiawsi.pl/

Zadania

Osoba, która dołączy do naszego zespołu będzie zaangażowana w następujące działania wykonywane w ścisłej współpracy z innymi członkami zespołu i współpracownikami FWW (doradcami terenowymi):

• analiza i ocena wniosków pożyczkowych, w tym analiza przedsięwzięć  gospodarczych;
  • obsługa procesu przyznawania pożyczek w programie informatycznym, stworzonym specjalnie do tego celu;
  • ścisła i ciągła współpraca (w tym zarówno prowadzenie korespondencji jak i spotkania poza siedzibą Fundacji) ze współpracownikami w innych miejscowościach w kraju;
  • wizytowanie wybranych przedsiębiorców  korzystających ze wsparcia;
  • prowadzenie dokumentacji projektu, w tym dokumentacji finansowej we współpracy z działem księgowym;
  • współpraca z operatorami programów (w przypadku programów zewnętrznie finansowanych) w zakresie sprawozdawczości merytorycznej i finansowej, monitoringu i kontroli programów;
  • przygotowywanie ofert w przetargach/konkursach na prowadzenie kolejnych programów pożyczkowych.

Wymagania

• wykształcenie wyższe, preferowane kierunki: ekonomia, bankowość, administracja, zarządzanie, geografia
  • biegłe posługiwanie się pakietem MS Office, a szczególnie programem Excel
  • minimum 3 letnie doświadczenie zawodowe,
  • prawo jazdy,

Cechy, których oczekujemy od kandydatki/a:

• samodzielność umiejętność podejmowania trafnych decyzji
  • odpowiedzialność,
  • chęć uczenia się i podejmowania nowych zadań,
  • umiejętność pracy w zespole,
  • punktualność i ścisłe przestrzeganie terminów
  • otwartość

Dodatkowe atuty

• doświadczenie w pracy przy projektach finansowanych z funduszy UE
  • doświadczenie pracy w programach mikropożyczkowych
  • znajomość angielskiego (chodzi o ewentualny udział w konferencjach międzynarodowych)
  • znajomość podstaw funkcjonowania małych firm

Oferujemy

• pracę w stabilnej organizacji, działającej od ponad 30 lat
  • elastyczność i dobrą atmosferę w niewielkim, kreatywnym i otwartym zespole,
  • możliwość bliskiego poznania zagadnień dotyczących rozwoju lokalnego społeczności wiejskich w Polsce
  • możliwość włączenia się w inne programy Fundacji
  • zatrudnienie na czas określony, na minimum 6 miesięcy z możliwością przedłużenia
  • wynagrodzenie adekwatne do posiadanego wykształcenia,  doświadczenia oraz zakresu odpowiedzialności

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV i napisanie w max 1500 znakach, dlaczego chcą podjąć pracę w naszym zespole lub opisanie swojego najbardziej wartościowego doświadczenia zawodowego. Zgłoszenia prosimy przesłać na adres:  mtsteppa@fww.pl  do dnia: 30 czerwca 2021 r.  Skontaktujemy się z wybranymi osobami.

W zgłoszeniu prosimy o umieszczenie klauzuli: „Niniejszym wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Fundację Wspomagania Wsi moich danych osobowych w celach związanych z przeprowadzeniem procesu rekrutacyjnego. Zostałam/łem poinformowana/y, że administratorem danych osobowych jest Fundacja Wspomagania Wsi z siedzibą w Warszawie, adres ul. Bellottiego 1, 01-022 Warszawa. Oświadczam, iż jestem świadoma/y prawa do wglądu do swoich danych, prawa poprawiania danych oraz prawa do żądania usunięcia danych, a dane zostały podane dobrowolnie.”