Projekt PoleDziałania

Jędrek Godlewski, 4 listopada 2018 (17:12)
Idziesz do szkoły. Mijasz pusty budynek. Kiedyś była w nim świetlica. Pojawia się myśl: "A gdyby tak założyć w nim klub miłośników planszówek?". Jeśli wpadasz na takie pomysły, ale nie wiesz, jak je zrealizować albo chciałbyś/chciałabyś robić to lepiej, zapraszamy Cię do wzięcia udziału w projekcie PoleDziałania!

PoleDziałania to program skierowany do nastoletnich aktywistów społecznych z terenów wiejskich, którzy chcą przeżyć przygodę z zaplanowaniem i przeprowadzeniem projektu społecznego w swojej okolicy.

Spotkamy się na trzech warsztatach przygotowujących do planowania i prowadzenia działań lokalnych oraz na wydarzeniu, na którym podsumujemy Wasze projekty i wspólnie uczcimy ich zakończenie.

Pracujemy metodami aktywnymi, nie spodziewajcie się więc wykładów i lekcji! Podczas warsztatów i po nich będziecie mogli skorzystać z naszego wsparcia mentorskiego. Dofinansujemy też Wasze projekty.

Przeczytaj relacje z naszych warsztatów (edycja 2019-2020):

PoleDziałania: Za nami pierwsze spotkanie

Najpierw przeprowadzili diagnozy, teraz zaplanują swoje projekty. Drugi warsztat w ramach projektu PoleDziałania

Zobacz zdjęcia ze spotkań (edycja 2019-2020):

Warsztat zapoznawczy w Warszawie (14 – 16.06.2019)

Warsztat z komunikacji w społeczności lokalnej i planowania projektów w Smardzewicach nad Zalewem Sulejowskim (11 – 14.10.2019)