Zapraszamy na jesienne warsztaty w Łowiczu!

Jędrek Godlewski, 20 lipca 2017 (15:27)
W wakacje nie zwalniamy tempa. W lipcu ruszyły nabory na jesienne warsztaty szkoleniowe w Łowiczu. Do września i października można przesyłać zgłoszenia na zajęcia poświęcone komunikacji w społeczności lokalnej a także na warsztat dot. planowania i realizacji projektów społecznych i partnerstw. Nabór otwarty jest też na szkolenie nt. zarządzania projektem i wykorzystywania jego rezultatów w dalszej działalności organizacji.

W trakcie warsztatu „Komunikacja w społeczności lokalnej” omówimy i przećwiczymy przełamywanie barier utrudniających skuteczną komunikację. Porozmawiamy też o tym, jak komunikować się z otoczeniem uwzględniając interesy wszystkich zainteresowanych stron. Zajęcia odbędą się w Łowiczu w dniach 16 – 19 listopada 2017 r. Nabór potrwa do 8 października 2017 r.

W październiku z kolei w ramach warsztatu „Planowanie i realizacja projektów społecznych i partnerstw” zastanowimy się, jak skutecznie działać na terenach wiejskich. Uczestnicy będą mogli pogłębić swoją wiedzę dot. przygotowywania wniosków o dotacje oraz współpracy w ramach partnerstwa. Zajęcia odbędą się w Łowiczu w dniach  12 – 15 października 2017. Zgłoszenia można przesyłać do 10 września 2017 r.

Niespełna miesiąc później w dniach 23 – 26 listopada 2017 r. zapraszamy na warsztat „Projekt. I co dalej?” Celem spotkania jest zaprezentowanie nowoczesnego sposobu zarządzania projektem społecznym, prowadzącym do jak najefektywniejszego wykorzystania jego rezultatów do rozwoju organizacji i jej dalszych działań. Na zgłoszenia czekamy do 8 października 2017 r.