2021 rokiem złych wróżb? Co to oznacza dla naszego kraju i dla każdego z nas osobno?

Jędrek Godlewski, 17 grudnia 2021 (17:48)
Koniec roku to zawsze okazja do podsumowań. Jaki był rok 2021 w polityce międzynarodowej? Co się zmieniło, jakie procesy się rozpoczęły? Czy to był rok "złych wróżb", a może zaczęło dziać się coś pozytywnego? Tak czy inaczej był to rok wkraczania w kolejne zmiany na światowej szachownicy. Zapraszamy na geopolityczne podsumowanie roku na żywo 19 grudnia 2021 r. o godz. 17:00.

Na pograniczu polsko-białoruskim rozgrywa się humanitarny dramat sterowany rękoma Aleksandra Łukaszenki. Wielka Brytania oficjalnie opuściła Unię Europejską. W USA fotel prezydenta objął Joe Biden, a prawicowi ekstremiści zaatakowali Kapitol Stanów Zjednoczonych. Po zaskakująco szybkiej ofensywie władzę w Afganistanie przejęli Talibowie. Angela Merkel oddała stery w ręce nowego kanclerza Niemiec. To był intensywny rok.

Co to oznacza dla naszego kraju i dla każdego z nas osobno? O tym opowiedzą zaproszeni goście b. ambasadorzy Jerzy Marek Nowakowski i Ryszard Schnepf. Spotkanie poprowadzi Piotr Szczepański.

Zapraszamy!