Witryna Wiejska już wkrótce w nowej odsłonie i z nowymi treściami

Jędrek Godlewski, 1 czerwca 2021 (14:35)
Witryna Wiejska jest miejscem dla aktywnych osób mieszkających na wsi. Czytelnicy i czytelniczki wracają na naszą stronę po rzetelne informacje, wiedzę, porady, komentarze i inspiracje, które pozwalają im skuteczniej działać.

Jesteśmy dla Was od 16 lat. Chcielibyśmy, żeby Witryna Wiejska służyła Wam jeszcze lepiej. Dlatego zmieniamy wygląd strony i poszerzamy jej zakres tematyczny. Wspólnie z Wami chcemy pomóc w tworzeniu w Polsce świadomego i dojrzałego społeczeństwa obywatelskiego.

Nowa odsłona portalu

W dziale Polska lokalnie zaprezentujemy dobre praktyki oraz przybliżymy sylwetki osób, które za nimi stoją. Będziemy prezentować także bogate dziedzictwo kulturowe polskich wsi.

Nasi czytelnicy i czytelniczki będą mogli również stać się współautorami Witryny. Zapraszamy do publikowania artykułów opisujących działalność, czy interesujące fakty dotyczące Waszych miejscowości i regionów!

W dziale Kalendarium

Informacje o warsztatach, szkoleniach, kongresach, konkursach grantowych, wydarzeniach edukacyjnych czy stypendiach znajdziecie uporządkowane w jednym miejscu. Po zalogowaniu na stronie również i Wy będziecie mieli możliwość dodawania swoich informacji.

Publicystyka

Tu przeczytacie artykuły problemowe, felietony i komentarze na tematy dotyczące wszystkich mieszkańców wsi, niezależnie od tego, w jakim regionie mieszkacie. Będziemy pisać także o zjawiskach globalnych, które wpływają na nas lokalnie – jak starzenie się społeczeństwa, spadek dzietności, zmiany klimatyczne, czy stan gospodarki światowej i stosunków międzynarodowych

Poradniki

Niezależnie od tego, czy działacie w KGW, OSP, organizacji wiejskiej, grupie nieformalnej, czy jesteście przedsiębiorcami, rolnikami lub nauczycielami, w tym dziale znajdziecie wartościowe poradniki Witryny Wiejskiej oraz innych organizacji społecznych.

Doradztwo

Z pewnością nie wszystkie odpowiedzi na nurtujące Was pytania znajdziecie w dziale Poradniki. Dlatego też wciąż będziemy Was zachęcać, abyście pisali listy do naszej redakcji, w których opiszecie problemy, a my postaramy się znaleźć rozwiązania. Pojawią się też podcasty, w których porozmawiamy ze specjalistami na interesujące Was tematy.

Nowe otwarcie

Witryna Wiejska jest portalem Fundacji Wspomagania Wsi redagowanym przez zespół Fundacji i współpracujących autorów i autorki. Nową odsłonę portalu zobaczycie już w lipcu 2021 r. pod dotychczasowym adresem: witrynawiejska.org.pl

Śledź nasze media społecznościowe

Fanpage Witryny Wiejskiej na Facebooku