Zapraszamy na webinar

Magdalena Gromek-Kowalczyk, 15 maja 2024 (13:36)
Zapraszamy na spotkanie online, podczas którego poznasz sposoby tworzenia ekologicznego ogrodu przydomowego, który nie tylko obrodzi plonami, ale także stanie się Twoją przystanią spokoju i harmonii z naturą.

Spotkanie poprowadzą Kamila i Bogdan Kasperscy, właściciele niewielkiego ekologicznego gospodarstwo rolnego „Anielskie Ogrody”.  Po 3 latach od jego założenia otrzymali tytuł „Najlepszego ekologicznego gospodarstwa rolnego w Polsce w kategorii ekologia – środowisko”. Ich przydomowy ogród stał się jednym z najbardziej rozpoznawalnych w całej Polsce.

Podczas spotkania opowiedzą:

• Jak założyć i uprawiać ogród na słabej ziemi? Poznasz tajniki ekologicznej uprawy warzyw, owoców i ziół, nawet na trudnej glebie.
  • O idei samowystarczalności żywieniowej dla rodziny w praktyce: Przekonasz się, jakie korzyści niesie za sobą stworzenie ekologicznego ogrodu, który pełni rolę spiżarni, apteki, drogerii, kwiaciarni i miejsca wypoczynku.
  • Jak uprawiać, aby się nie narobić? Otrzymasz praktyczne wskazówki, które pomogą Ci osiągnąć obfite plony bez nadmiernego wysiłku.

Podczas webinaru poznasz:

• Inspirujące rozwiązania: sposoby tworzenia ogrodu z wykorzystaniem elementów permakultury, grządek wyniesionych, uprawy w kopułach sferycznych oraz różnych technik ściółkowania, kompostowania i ochrony przed szkodnikami i chorobami roślin.
  • Praktyczne wskazówki: dzięki bogato ilustrowanym i praktycznym poradom, dowiesz się, jak osiągnąć sukces w ekologicznej uprawie.

Udział w spotkaniu jest bezpłatny. Należy się zapisać wypełniając formularz dostępny na stronie https://nawzajem.pl/webinaria/jak-stworzyc-naturalny-ogrod

PARTNERZY:

Fundacja Roll-na, grupa Sołtyski, Fundacja Wspomagania Wsi, Fundacja Aktywizacji i Rozwoju FARMa, Fundacja Polska z Natury.